Maquette kosten; wat is van invloed?

Als u besluit een schaalmodel of miniatuur te laten maken dan stelt u zich vanzelfsprekend de vraag: wat zou een maquette kosten? Voor het antwoord moeten we onszelf eerst een aantal essentiële vragen stellen. Hebt u de wens om een globaal en abstract, ruimtelijk en tastbaar beeld te geven van een nieuwbouwproject? Of bent u juist op zoek naar een waarheidsgetrouw miniatuur van een luxe villa? De richting waarin het schaalmodel neigt heeft grote invloed op de maquette kosten.

Heeft de grootte van het schaalmodel invloed op de maquette kosten?

Vanzelfsprekend. Is het de bedoeling om een grote stadsmaquette te realiseren van enkele vierkante meters groot, of wilt u uitsluitend een impressie van een kleine technische installatie? In het laatste geval volstaat een globale 3D-print wellicht, aangevuld met een bescheiden sokkel en een plaquette met aanvullende informatie. Echter, een grote maquette van een woningbouwproject, stadsdeel of dorp vergt talloze arbeidsuren. Vanzelfsprekend werkt dit door in de maquette kosten.

Kleurgebruik, ook van invloed op de maquette kosten

Een aspect waar u misschien niet direct aan denkt is het kleurgebruik in een maquette.

Als u uitsluitend een indruk wil geven van de ruimtelijke vormen van een project dan kan de maquette bewust worden afgewerkt in één neutrale kleur. Dit heeft dan een gunstig effect op de kosten. Een kleurrijke miniatuur van een rijkelijke versierde woning zal een grotere tijdsinspanning vereisen.

‘Ik wil een concreet beeld van de maquette kosten’

Begrijpelijk. Bij voorkeur maken we een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting waarin u uw wensen met ons deelt. Wij maken hiervan een minutieus uitgewerkt overzicht. Zo zorgen we samen voor duidelijkheid en voorkomen we misverstanden. Op basis van dit overzicht maken wij een gepaste offerte voor de kosten.

Van grote invloed op de kosten: ambachtelijk handwerk

Of het nu gaat om een eenvoudige abstracte representatie of het betreft een complex en royaal gedetailleerde miniatuur, de maquette kosten kunnen aanzienlijk zijn. Een groot deel van de maquette kosten betreft arbeidsuren. Digitaal tekenen, programmeren, machines bedienen en natuurlijk vooral het ambachtelijk handwerk vergen vele uren. Een offerte kan dan enkele duizenden euro’s omvatten. Naast een realistische verwachting van de maquette kosten is het belangrijk een helder en duidelijk beeld te verkrijgen van de termijn van oplevering.

Voor een complexe en gedetailleerde miniatuur is een opleveringstermijn van 3 maanden niet ondenkbaar. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden in uw planning.

Atelier Kleyn

Atelier Kleyn kan dat. Schaalmodellen, professionele maquettes en miniaturen vinden hun weg naar architect, overheid, projectontwikkelaar, op zoek naar een originele aanpak om hun projecten voor het voetlicht te brengen. Grootse plannen worden tot in het kleinste detail uitgewerkt. Een miniatuur, maquette of schaalmodel laten maken is dan ook een perfect instrument. Krachtig en overtuigend.

Neem vrijblijvend contact op voor een glashelder beeld van maquette kosten en opleveringstermijn. Hiermee weet u precies waar u aan toe bent.