Een miniatuur huis; Passiefhuis Heerenveen

Een miniatuur huis; Passiefhuis Heerenveen

Voor een particuliere opdrachtgever realiseerden wij dit gedetailleerde miniatuur huis. De eigenaren van de woning hechten veel waarde aan het duurzame karakter van de woning. Daarnaast hebben zij veel tijd en aandacht geschonken aan de uitstraling van de woning die zij in nauwe samenwerking met de architect hebben vormgegeven.

Hoe kwam deze opdracht tot stand? Naast een eigen website en artikelen in verschillende media, zou een miniatuur een voortreffelijke aanvulling zijn voor een optimale communicatie met geïnteresseerden in het concept ‘passiefhuis’.

Wij gingen aan de slag met dit mooie verzoek. Met de originele bouwtekeningen en een grote verzameling foto’s van de woning, de tuin en belangrijke details bereikten we een optimaal resultaat van dit miniatuur huis.

Een miniatuur huis, aandacht voor elk detail

Het resultaat is een waarheidsgetrouwe weergave van de woning in schaal 1:75. Belangrijke elementen zoals de moderne antracieten vlakke dakpan zijn overgenomen in de miniatuur van het huis. Het dakvlak heeft een groot aandeel in de totale oppervlakte van de buitenschil van de woning. Daarom is veel aandacht besteed in het kopiëren van de structuur, kleur en vorm van de dakpannen. De dakpan werd hiertoe exact opgemeten, omgezet in een driedimensionaal model en vervolgens vermenigvuldigd. Met behulp van CNC-frezen werd een hoofdmal geproduceerd en daarna volgde een afgietsel in de vorm van een siliconen mal. Een epoxyhars invulling was tenslotte het waarheidsgetrouwe resultaat.

Een miniatuur huis; de ultieme blikvanger

Wilt ú ook een miniatuur huis laten maken die ieders aandacht blijft trekken? Een blikvanger door de hoge mate van detail en vakmanschap? Met een miniatuur kunt u blijven genieten van uw thuis én anderen deelgenoot maken van de unieke en karakteristieke eigenschappen van uw woning.

Neem gerust contact met ons op voor een offerte of gewoon een vrijblijvende kennismaking, of kijk ter inspiratie eens rond in onze fotogalerij.